NVIDIA GeForce Now a ieșit din beta – ce șanse are în piața de streaming de jocuri?

Software

Marile companii visează cu ochii deschiși la un serviciu de streaming de jocuri, un fel de Netflix pe gaming. Google a intrat în horă cu Stadia, Microsoft testează numeroase soluții (în browser, direct pe smartphone sau tabletă prin xCloud, o alianță atipică cu Sony pe subiectul amintit etc).

NIVIDIA l-a scos în cele din urmă pe GeForce Now din beta și nu mai este necesară o invitație spre a folosi serviciul. Toate detaliile au fost publicate pe blogul NVIDIA.

Prin NVIDIA GeForce Now poți face streaming de jocuri pe PC, Mac, dispozitivele SHIELD sau pe un smartphone Android. Experiența de joc este optimizată pentru tastatură, maus și controllere.

Detalii legate de NVIDIA GeForce Now:

  • variantă free cu limită pentru sesiune de 1 oră ce implică și o durată de așteptare spre a avea acces pe serverele NVIDIA și variantă premium la 4.99 dolari cu acces prioritar, grafică RTX, sesiuni de până la 6 ore (4.99 dolari / lună pentru 12 luni și o perioadă gratuită de 90 de zile pentru cei ce prind promoția Founder Edition);
  • fiecare subscripție funcționează pe orice dispozitiv de pe care te conectezi (smartphone, PC, Mac etc), nu sunt limitări legate de dispozitiv (poți juca pe Mac și titluri ce niciodată nu au fost concepute pentru această platformă etc);
  • conexiunea de date trebuie să fie la valori cât mai bune (pe 5GHz și recomandat pe fir pentru experiență fără lag);
  • grafică de până la 1080p cu 60 fps, indiferent de terminalul pe care faci streaming-ul;
  • poți importa jocurile din Steam, Origin etc. Nu ești legat de jocurile pe care le găsești în marketplace (element ce lipsește în Google Stadia, acolo jocurile trebuiesc achiziționate din magazinul dedicat).

Pregătiți să treceți pe gaming-ul în cloud?

Teoretic, NVIDIA ar trebui să-și facă temele în mod corect. Totul se joacă pe cartea accesibilității, trebuie să-l convingi pe un gamer novice să renunțe la ideea unui PC de gaming sau pe unul avansat să lase praful să se depună pe configurația de acasă. Mi se pare o misiune destul de grea. Plus că eforturile de procesare din fundal sunt imense, depinzi și de calitatea internetului etc.

5G-ul ar putea ajuta streaming-ul de jocuri să treacă la un nivel superior, doar că acum se află într-o etapă cu adevărat incipientă.

Categorii: software

Tag-uri: NvidiaNVIDIA GeForce Now