Reuters: Alianță între Huawei, Xiaomi, Oppo și Vivo spre a lansa o alternativă la Play Store

Software

Reuters are o exclusivitate interesantă, o informație ce nu a fost confirmată de către companiile respective. Huawei, Xiaomi, Oppo și Vivo ar pregăti o alternativă pentru magazinul de aplicații Android al Google.

Huawei s-a văzut fără acces la serviciile Google fără voia sa și fără măcar ca Google să-și dorească asta, printr-o decizie luată de Departamentul de Stat al SUA. Situația ingrată a Huawei a venit precum o alarmă pentru companiile chinezești, Xiaomi, Oppo și Vivo pot oricând a ajunge într-o poziție similară (Oppo și Vivo sunt companii ce fac parte din grupul BBK).

Cele 4 companii chinezești pregătesc o alternativă la Play Store. Alianța se numește Global Developer Service Alliance (GDSA), iar prin intermediul său își doresc să ofere posibilitatea dezvoltatorilor de aplicații, jocuri, filme etc să-și urce conținutul pe o platformă nouă.

Debutul ar fi pregătit pentru martie, iar printre primele 9 regiuni s-ar afla India, Indonezia, Rusia.

Ar fi o lovitură importantă pentru Google și le-ar tăia din avântul luat de Play Store (venituri de aproape 9 miliarde dolari în 2019). Huawei se află într-un proces de dezvoltare al App Gallery pe multiple piețe, iar Xiaomi, Oppo și Vivo pe lângă partea financiară i-ar putea ajuta să ofere un motiv în plus către cei ce dezvoltă aplicații spre a le porta (piață de desfacere mai mare).

Mai multe detalii s-ar putea să aflăm în cadrul MWC Barcelona 2020. Huawei, Xiaomi și Oppo au prezență și în România (Huawei cu succes comercial susținut, Xiaomi se descurcă din ce în ce mai bine – în special în open market, iar Oppo și-a format echipă și pregătește lansarea de telefoane mobile în România).

Sursa: Reuters.com
Categorii: android

Tag-uri: bursa zvonurilorHuaweiOppoVIVOXiaomi