Primele informații despre Canon EOS R5 – filmare 8K, IBIS și până la 20 cps

Canon EOS R5 Foto si Video

Canon face o mișcare pe care majoritatea fanilor o așteptau: anunță lansarea celui mai perfomant mirrorless al său, unul ce pare că de data asta vine fără compromisuri. Canon EOS R5 nu este doar cel mai tare mirrorless full-frame de la Canon, ci aș spune că, pentru moment, poate fi considerat cel mai bun astfel de aparat din piață.

Deocamdată însă avem parte doar de câteva detalii, însă și doar prin prisma acestora putem afirma că asta este mutarea de care Canon avea nevoie spre a reveni în centrul atenției.

Poate cea mai importantă funcție a acestei camere este posibilitatea de a filma la rezoluție 8K. Nu avem detalii despre numărul de Megapixeli ai senzorului, dar este nevoie de cel puțin 33.2 Megapixeli spre a capta nativ la rezoluție 8K.

Senzor Canon EOS R5

Canon EOS R5 poate filma și la rezoluție 4K (logic) și se pare că poate face downsampling de la 8K spre 4K, pentru rezultate cu detalii cât mai fine.

Al doilea mare plus pentru Canon EOS R5 este cu siguranță dat de sistemul de stablizare optică a imaginii direct pe senzor – IBIS (In Body Image Stabilization). EOS R5 este primul aparat foto de la Canon ce implementează un astfel de sistem, însă pentru moment nu sunt oferite mai multe detalii despre acesta. Nu știm câte trepte de expunere pot fi câștigate grație acestui sistem, dar vom afla cu siguranță mai multe în săptămânile următoare.

Nu în ultimul rând, capacitatea de a fotografia cu până la 20 de cadre pe secundă este la rândul ei impresionantă. Canon EOS R5 poate trage cu până la 20 cps numai cu obturatorul electronic, cu cel mecanic aparatul fiind limitat la 12 cps.

Toate detaliile despre vârful de gamă mirrorless de la Canon vom veni în viitorul apropiat, prețul fiind și el unul dintre aspectele de mare interes pentru o astfel de cameră.

Sursa : Canon.ro
Categorii: canonfoto-videohardware

Tag-uri: 8Kcameră foto full-framecanonCanon EOSCanon EOS R5filmare 8Kfull-frameIBISmirrorless