Companiile aeriene ar putea avea pierderi de peste 29 miliarde de dolari anul acesta din cauza coronavirusului COVID-19

Diverse

Din păcate situaţia este de aşa natură încăt se înmulţesc articolele ce au acelaşi numitor comun: coronavirusul COVID-19. De data aceasta vom discuta despre companiile aeriene, reprezentatele unui sector grav atins din punct de vedere financiar de această epidemie.

Conform unor prime estimări ale Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aeriene (IATA), se pare că în 2020 companiile aeriene vor avea pierde de peste 29 miliarde de dolari. În acest moment la nivel global sunt anulate mii de zboruri (se estimează peste 200.000 de zboruri anulate), unele companii asiatice (Cathay Pacific sau Cathay Dragon) având zeci de avioane la sol din cauza diminuării dramatice a activităţii.

“Traficul aerian global va fi redus anul acesta cu 4,7%, fiind primul declin de la criza financiară din 2008, dar încă nu se ştie cum vor fi afectate profiturile.”, a afirmat un oficial IATA. Acesta a fost completat de directorul genera IATA, Alexandre de Juniac, care a declarat că “Este o perioadă dificilă pentru transportul aerian global. Stoparea extinderii epidemiei este principala prioritate. Acesta va fi un an foarte dificil pentru companiile aeriene.”

Mari companii precum British Airways, Lufthansa sau Qantas şi-au suspendat zborurile spre China până în perioada aprilie – mai.

Cu siguranţă cele mai afectate companii vor fi cele mici cu zboruri locale dinspre şi către China, urmate de cele mai mari cu zboruri internaţionale regulate dinspre şi către China. Este foarte probabil ca în 2020 să vedem şi câteva falimente neaşteptate în 2019.

Sursa:
Categorii: diverse

Tag-uri: companii aerienecompaniile aerienecoronavirusIATApierdere