Stație de încărcare pe USB ADATA CU0480QC – review

Nu-mi aduc aminte să mai fi fost prezentat un gadget precum cel de azi, așa că stația de încărcare ADATA CU0480QC cred că reprezintă o premieră.

O să vedem în câteva rânduri ce presupune această stație de încărcare, pentru început să parcurgem principalele caracteristici.

Specificații stație de încărcare pe USB ADATA CU0480QC

 • Alimentare la 100 – 240V ~50/60Hz / 1.5A
 • Ieșire 3 x USB Type-A la 5V / 2.4A max;
 • Ieșire 1 x USB Type-C la 5V / 3A max;
 • Ieșire 1 x USB Type-A Qualcomm QC 3.0 la 3.6 – 6.5V / 3A, 6.5 – 9V / 2A și 9V – 12V / 1.5A;
 • Putere totală la ieșire = 48W;
 • Dimensiuni: 63.7 x 63.7 x 54.6 mm (L x l x h);
 • Greutate: 350 de grame.

Design

Statie de incarcare pe USB ADATA CU0480QC

Stația de încărcare pe USB ADATA CU0480QC vine în cutie alături de un cablu de alimentare de la rețea cu o lungime de circa 110 cm și de un pliant cu câteva informații despre produs.

Gadgetul are o formă cubică, unde lungimea este egală cu lățimea, iar înălțimea este o idee mai mică. Dimensiunile stației de încărcare ADATA CU0480QC sunt suficient de mici cât să nu încurce atunci când trebuie transportată, însă greutatea de 350 de grame se poate face simțită în buzunar, deși într-o geantă de mână nu cred că va mai atârna la fel de tare.

Privit de sus, produsul are o formă de pătrat cu colțurile destul de puternic rotunjite. Atât pe muchiile de sus, cât și pe cele de jos există o bandă argintie ce rupe un pic din monotonia dată de culoarea albă dominantă a gadgetului.

Pe latura de sus a cubului sunt puse toate porturile de încărcare disponibile, aranjate simetric. Către fiecare colț este dus câte un port USB Type-A, în centru fiind poziționat portul USB Type-C. Fiecare port USB tip A are alături un LED ce se aprinde verde atunci când stația este gata de încărcare.

Denumirea producătorului apare pe una dintre fețele laterale, în timp ce opus acesteia este dispus portul de alimentare, unul clasic cu 2 pini. Deasupra lui stau scrise mai multe informații despre produs.

Pe latura de jos există o bandă de silicon de culoare gri ce-i asigură stației o aderență excelentă indiferent de suprafața pe care este așezată.

ADATA CU0480QC este un produs robust, foarte bine fabricat, finisat corect cu materiale de bună calitate. Eu nu i-am putut găsi puncte slabe la acest capitol.

Utilizare

Statie de incarcare pe USB ADATA CU0480QC

Dacă ai parcurs caracteristicile, nu ar mai fi multe de povestit aici. Asta fiindcă stația de încărcare pe USB ADATA CU0480QC face tot ceea ce afișează lista de specificații. 

Asta înseamnă că poate încărca până la 5 dispozitivie simultan, desigur atât timp cât fiecare este compatibil cu unul dintre porturile puse la dispoziție de gadget.

Sunt 3 porturi USB tip A ce oferă la ieșire curent continuu la 5V de până la 2.4A, un port USB tip C ce poate încărca la 5V cu până la 3A și mai avem piesa de rezistență, un port USB tip A cu tehnologie Qualcomm Quick Charge 3.0.

Statie de incarcare pe USB ADATA CU0480QC

Acesta din urmă poate încărca dispozitive compatibile cu curent continuu oferit la voltaje variabile și la intensități diferite. Astfel, portul QC 3.0 poate asigura curent între 3.6 și 6.5V cu până la 3A, între 6.5 și 9V cu maximum 2A și de la 9 până la 12V cu până la 1.5A.

Dacă ar fi să adunăm puterea maximă oferită de fiecare port USB în parte, am ajunge la un maxim de 70.5W pe care stația de încărcare ADATA CU0480QC ar trebui să-i poată pună la dispoziție. Totuși, acesta este un scenariu ipotetic, întrucât stația nu poate urca la mai mult de 48W, așa cum reiese din specificațiile ce sunt scrise chiar pe dispozitiv.

Asta înseamnă că dacă pui la încărcat câte un gadget în fiecare port, vor exista limitări impuse de puterea maximă pe care o poate genera stația la ieșire.

Merită menționat aici că ADATA CU0480QC se laudă cu multe tehnologii de protecție, printre care protecție la supra încărcare și supra tensiune, la scurt circuit și la temperatură ridicată. 

Preț

Stație de încărcare pe USB ADATA CU0480QC – între 80 și 130 de lei atunci când exista în oferta magazinelor online. Deocamdată, la ora publicării acestui review, nu am mai găsit stația de încărcare în oferta niciunui magazin online de la noi. Pe Amazon.de ADATA CU0480QC costă aproape 20 de Euro.

Concluzii

Statie de incarcare pe USB ADATA CU0480QC

Stația de încărcare ADATA CU0480QC reprezintă o soluție extrem de eficientă pentru încărcarea mai multor dispozitive în același timp, ocupând o singură priză din casă sau de la hotel, pensiune ș.a.m.d.

Prețul mi se pare extrem de bun având în vedere că această stație pune la dispoziție atât un port USB Type-C, cât mai ales pentru că unul dintre porturile USB Type-A aduce tehnologie Qualcomm Quick Charge 3.0, extrem de eficientă în cazul dispozitivelor compatibile.

Cele mai importante puncte pro și contra pentru stația de încărcare pe USB ADATA CU0480QC:

PRO

 • compactă și bine fabricată;
 • 5 porturi USB în total, dintre care unul Type-C și unul Type-A cu tehnologie Qualcomm Quick Charge 3.0;
 • preț foarte bun raportat la specificații.

CONTRA

 • nimic.
Categorii: alte-gadgeturihardware

Tag-uri: ADATAincarcareincarcare rapidaQualcommQuick Charge 3.0statie de incarcarestatii de incarcaretehnologie de incarcare rapidaUSB Type-C