Prezentarea conceptului primei maşini electrice Dacia s-ar putea amâna deoarece Salonul Auto de la Geneva a fost anulat

gAuto

Renault Group a anunţat luna aceasta că pe 3 martie va prezenta conceptul primei maşini electrice Dacia. Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc în deschiderea Salonului Auto de la Geneva, însă acesta din urmă a fost anulat de către guvernul elveţian.

Pentru a limita răspândirea coronavirusului COVID-19, autorităţile elveţiene au anulat toate evenimentele ce implică participarea a mai mult de 1000 de persoane. În acest context, reprezentaţii salonului au anunţat prin intermediul unei conferinţe de presă că “…salonul auto Geneva 2020 a fost anulat. Este un caz de forță majoră.”

Directorul salonului, Olivier Rihs, a clarificat şi mai mult lucrurile şi a afirmat că „expoziţia nu poate fi amânată. Nu este posibil, este pare mare, nu e fezabil”. Se pare că expozanţii nu vor fi despăgubiţi, doar vizitatorii ce şi-au cumpărat deja bilete vor primi înapoi contravaloarea acestora.

Decizia de anulare a salonului vine din scurt şi afectează destul de mult constructorii auto. Aceştia erau aproape gata cu construcţia standurilor, zecile de maşini ce urmau a fi expuse au fost deja transportate la Geneva, la fel şi mare parte din personal etc.

Revenind la Renault Group şi noutatea ce ne interesa în mod direct, conceptul primei Dacii 100% electrice, sunt şanse foarte mari ca lansarea sa să fie amânată pentru un eveniment ulterior. Rămâne de văzut ce vor decide reprezentanţii grupului francez.

Sursa:
Categorii: gauto

Tag-uri: DaciaDacia electricăSalonul Auto de la Geneva