Dacia EV – detalii tehnice şi imagini pentru prima maşină electrică Dacia

gAuto

Chiar dacă Salonul Auto de la Geneva a fost anulat, Renault Group va prezenta peste doar câteva ore prima maşină Dacia 100% electrică – Dacia EV (nu ştim încă sigur dacă aceasta va fi denumirea comercială).

Iniţial am crezut că Renault va veni cu ceva nou, cu un aşa zis concept, însă Dacia EV nu va fi decât o versiune foarte uşor modificată a modelului Renault K-Ze (cele două maşini vor fi fabricate pe aceeaşi linie de producţie a fabricii din Shiyan). Din acest motiv cred că ceea ce va prezenta Renault mâine dimineaţă va fi în proporţie de 99% şi versiunea finală ce va fi comercializată din 2021.

Dacia EV va fi ieftină, preţul standard urmând să plece de la aproximativ 15.000 euro. Prima Dacie electrică va fi una mai mult de oraş, dimensiunile, puterea şi autonomia susţinând această afirmaţie. Dacia EV va avea o lungime de doar 3.73 metri, va cântări 921 de kilograme, va dispune de un motor de 33 kW cu o putere maximă de 45 CP şi o autonomie de până la 271 km standard (NEDC) sau până la 350 km la o viteză maximă de 60 km/h.

Dacia EV nu va depăşi 105 km / h, iar bateria va avea două moduri de încărcare: rapid (până la 80% în aproximativ 30 minute) sau lent (100% în aproximativ 4 ore).

Detalii tehnice:

Sursa:
Categorii: gauto

Tag-uri: DaciaDacia electricăDacia EV