Aspirator portabil Xiaomi JIMMY JV63 – review

Xiaomi este o companie implicată pe lângă telefoane mobile și în alte categorii de produse, de la baterii externe și până la becuri LED inteligente, trotinete electrice și până la aspiratoare. 

Pe lângă aspiratorul portabil Xiaomi JIMMY JV63 în perioada următoare voi scrie despre un cântar smart și un filtru de aer aflate sub brandul companiei chineze. Aș spun că este un review util, mai ales în contextul în care petrecem mai mult timp în locuință sub amenințarea Covid-19 (crește numărul de persoane infectate de la o zi la alta, să sperăm că pandemia va fi păstrată cumva sub control pe plan local). 

Aspiratorele din seria Roborock ce au și aplicație dedicată de smartphone sunt apreciate ca raport preț / specificații și am citit câteva recenzii pozitive și în România, știu persoane ce le folosesc și sunt mulțumite. De aici și așteptările ridicate față de mai puțin cunoscutul JIMMY JV63. Da, lipsește componenta smart, dar aș spune că plusează pe partea de ingeniozitate. 

Trebuie să-mi oferiți un plus de înțelegere pentru acest review. Este și primul aspirator vertical portabil pe care-l testez până acum. Cel mai des l-am folosit pe cel de mașină (nu merg la 2 – 3 zile la spălătorie, undeva la 2 săptămâni și prefer să-mi fac singur curat când se adună mult praf). Prin casă am un aspirator Samsung, clasic în ce privește designul și alimentarea cu energie electrică. 

Xiaomi JIMMY JV63 ne-a sosit la test din partea Geekmaxi

Prin ce iese în evidență la prima vedere?

 1. Ușurință în utilizare (te scapă de grija cablurilor și l-aș puncta bine și la câte de ușor este – 1.5 kg);
 2. Polivalență;
 3. Faptul că este portabil, are o autonomie suficient de mare spre a face curățenie într-un apartament sau casă (în funcție de viteza cu care se mișcă posesorul, metri pătrați ai locuinței etc). 

Specificații

 • putere de aspirare de 130AW / eficență de 55%, capacitate colectare de 0.5 litri, putere de 450W;
 • filtru HEPA ce absoarbe până la 99.97% din particulele cu dimensiuni de până la 0.3 micrometri;
 • aspirare uscată, accesorii pentru spații înguste incluse în pachet, perie standard;
 • dimensiuni de 63 x 32.5 x 13.5 cm pentru corpul principal, 1.46 kg, unghi de utilizare la 65 grade, motor digital cu 100.000 de rpm, 7 acumulatori a 2500 mAh ce oferă o autonomie de 60 minute (bateriile sunt detașabile, dacă după un timp nu mai funcționează în parametri, pot fi înlocuite);
 • durata de încărcare între 4 – 5 ore, nivel de zgomot de 78 dB

Design 

În pachet pe lângă aspiratorul ce îmbină culorile albastru și gri mai dați de o sumă de accesorii: încărcătorul pentru cei 7 x 2500 mAh – output la 30V cu 600 mA, perie pentru podea, perie electrică pentru saltele, perie 2-in-1 pentru tapițerie, perie 2-in-1 pentru spații înguste, accesoriu pentru prindere în poziție verticală, manuale cu instrucțiuni de utilizare. 

Toate accesoriile le găsiți prezentate în galeria de imagini ce însoțește recenzia de față. 

Este fabricat din plastic, se vede că și-au dorit să vină cu un dispozitiv care să se potrivească într-o locuință modernă. Sunt două culori folosite în mod extensiv: albastru și gri, roșu pe la periile aspiratorului și pe la punctele de conexiune între diferitele părți ale sale. Periile sunt gri, corpul lui Jimmy JV63 este gri + albastru + spații transparente, tubul de extensie este gri + albastru. 

Mi-a dat impresia de produs ce rezistă în timp, destul de bine închegat ca să spun așa. La puncte negative aș pune predispoziția la zgârieturi (mai ales partea superioară de la peria principală). Mă rog, nu știu cât contează asta în mod real până la urmă. Vrei să-și facă datoria și nu să impresioneze prin modul în care arată. Jack-ul proprietar de încărcare l-au protejat cu o mufă de cauciuc (așa cum erau protecțiile de apă la unele smartphone-uri acum ceva ani buni). 

Utilizare

Încărcarea cu energie se face pe la mâner, acolo se află conectorul dedicat. Autonomia ar fi de 60 minute și înclin să cred că oferă undeva în jur de 50 minute în mod real (contează și ce treapta este folosită – normală, de mijloc sau puternică). Eu l-am folosit la birou, unde am un spațiu de 12mp și fără să-l încarc l-am utilizat în sesiuni de 5 – 10 minute de vreo 4 – 5 ori și tot mai avea energie stocată în bateriile sale. Din păcate nu-ți arată cât la sută din baterie mai are. Ar fi fost de ajutor pentru cei care vor să-și organizeze timpul cât mai bine. După fiecare utilizare intensivă, îl poți pune la încărcat. 

Jimmy JV63 este un 2-in-1, îl poți face mai mic sau îl întinzi spre a-l folosi din picioare ca să spun așa. În funcție de scenariul de utilizare pe care dorești a-l plia. Conexiunile dintre componentele sale sunt din plastic, destul de bine concepute și aș zice că în timp sunt șanse relativ reduse să se strice. 

Îl poți folosi spre a face curat pe parchet sau gresie, pe saltea sau în spațiile înguste de prin bibliotecă. Sunt trei trepte de intensitate. Pe mâner se află un buton roșu de dimensiuni generoase, cu două funcții: pornire și selectare a treptei de intensitate. L-am folosit în majoritatea timpului pe Normal, celelalte două trepte sunt foarte puternice și strângea gunoiul destul de bine și pe treapta 1, nu avea rost să-l țin în regim de utilizare maximă. 

În corpul principal se află recipientul transparent de 0.5 litri. Acesta poate fi îndepărtat și golit în mod facil, poate fi spălat etc. Are un indicator pentru nivel maxim, dar oricum este transparent și vezi cu ochiul liber când este cazul să-l duci la coșul de gunoi. Dispune de un buton la baza recipientului prin care se îndepărtează din locașul său. Încorporează un filtru HEPA ce adună particule cu dimensiuni de până la 0.3 micrometri. 

Ce mi-a plăcut la JIMMY JV63?

 1. Accesoriile pentru spații înguste, pentru salte, pe lângă cel clasic pentru parchet / gresie;
 2. Faptul că poate fi folosit cu sau fără tub de prelungire;
 3. Autonomia de 60 minute. Cred că într-o sesiune de 30 minute poți acoperi un spațiu de peste 60 – 70 – 80mp fără probleme;
 4. Peria de parchet adună foarte bine praful, se mulează rapid după spațiul în care o folosești, nu-i scapă nimic;
 5. Adună praful fără probleme și de pe covoarele pufoase. 

Preț 

Xiaomi JIMMY JV63 – 189.99 euro / aprox. 920 lei cu codul 9ZAB3EQ8 ce generează un voucher de 20 euro. Ei spun că au depozit în Europa, sunteți scutiți de plata taxelor vamale și livrarea se face în 24 de ore. În România l-am găsit pe la 1050 lei. 

Concluzii 

Aș spune că Jimmy JV63 este în linia de produse Xiaomi, punctează bine la raportul preț / specificații / experiență de utilizare. Este relativ compact, suficient de puternic ca să curețe întreaga locuință, cu accesorii pentru mai toate scenariile posibile (pentru podea, pentru saltea, pentru carpetă, pentru spații înguste etc). 

PRO

 • dimensiuni compacte;
 • putere de absorbție a prafului + filtru HEPA;
 • accesorii în pachet ce-i cresc partea de versatilitate;
 • autonomie bună;

CONTRA

 • nu are un cablu care să permită folosirea lui când rămâne fără energie în bateriile încorporate;
 • nu are un indicator al nivelului de energie rămasă în acumulatorul cu 7 x 2500 mAh;
 • nu are și funcția de spălare a parchetului sau gresiei (asta l-ar fi completat de minune).
Categorii: accesorii-inteligente-hardwarereviews

Tag-uri: reviewXiaomiXiaomi Jimmy JV63