Folosiți o soluție online pentru a genera declarația pe proprie răspundere în perioada pandemiei de Covid-19?

Diverse

De astăzi de la 12.00 nu mai putem circula fără a avea o declarație pe proprie răspundere în care să fie precizat motivul deplasării.

Au și apărut site-urile ce propun completarea online, în contextul în care poate fi prezentată declarația și pe un smartphone, nu doar printată. Doar că și aici trebuie un plus de atenție, sunt o sumă de informații importante (adresă, CNP, numele părinților, seria CI etc).

  1. Exemplu negativ – prezentat de HotNews. (site ce avea denumirea egovernment.ro și deja au apărut suspicii legate de colectarea datelor, nu avea nicio conexiune cu un site oficial românesc etc);
  2. Exemplu pozitiv – descoperit într-un articol start-up.ro (carantina.me gestionat de către Binovate – oferă servicii de consultanță pe partea de business în implementarea de soluții software și analiză a datelor, au și secțiune pentru adeverință angajator).

Bineînțeles, există opțiunea în a printa declarația și a complet de mână de fiecare dată când ai nevoie. Doar că este o adevărată corvoadă dacă ieși în fiecare zi la serviciu etc. Exista și varianta unui site oficial care să facă asta și să respecte toate normele în domeniu, pe partea de colectare a datelor.

Poți completa și în Google Docs + ataș de semnătură electronic, dacă vrei să ai un plus de control al datelor. Păcat că nu s-au gândit să ceară mai puține informații în declarație, nu înțeleg de ce trebuie să oferi numele părinților sau de ce ai nevoie de CNP. Completezi declarația, doar numele și prenumele + motivul erau suficiente, pentru restul există cartea de identitate (ce în mod normal o ai de fiecare dată cu tine când ieși din locuință sau cel puțin în contextul actual).

Ce soluție folosiți spre a genera declarația pe propria răspundere?

Categorii: arhiva

Tag-uri: coronavirusCOVID-19declaratie online