Școala de hardware – proiect educațional pe canalul PC Garage de pe YouTube

Scoala de hardware PC Garage Diverse

PC Garage încearcă să ajute în această perioadă în care toată lumea este sfătuită să stea acasă și în care toți copiii sunt într-o ”vacanță” impusă. Una dintre soluții este proiectul educațional Școala de hardware, proiect ce constă într-o serie de emisiuni Live pe canalul PC Garage de pe YouTube, cu primul episod ce începe azi, 2 aprilie 2020, de la ora 15.

Seria va continua în fiecare zi de joi a săptămânii, de la ora 15. Prima transmisie live va fi o ediție introductivă, în care se va răspunde la întrebări precum: Ce este „Școala de Hardware”?, Când va avea loc?, Unde? Cum? Cât? De ce?.

În cadrul „Școlii de Hardware”, Mădălin, Răzvan și Daniela, alături de diverși invitați speciali, vor discuta despre tot ce înseamnă hardware – de la PC-uri și laptopuri, până la mouse-uri și tastaturi. În teorie, toată lumea știe ce este un calculator – acea mașină care prelucrează și manipulează informații, pentru a ajuta utilizatorii să realizeze mai repede sau mai ușor diferite activități, sau chiar pentru relaxare. Faptul că această mașină este alcătuită din hardware și software și ce reprezintă fiecare dintre cele două nu este însă la fel de banal pentru toată lumea. Diferențele, precum și rolul diverselor componente fizice ce alcătuiesc hardware-ul, precum procesorul, placa de bază, memoria RAM, placa video sau echipamentele care alcătuiesc interfața cu utilizatorul, sunt cu atât mai străine unui public destul de numeros.

De asemenea, vor fi incluse și mici lecții de istorie a calculatorului, care vor oferi, printre altele, informații despre datele de apariție ale primului procesor, primei plăci de bază sau primei unități de stocare și despre impactul pe care l-au avut ele.

Prin acest proiect educativ, PC Garage își propune să îi încurajeze pe cei mici să facă primii pași în lumea IT și să interacționeze cu ei, punându-le la dispoziție materiale educative și informații utile, primite direct de la reprezentanții mărcilor din domeniul IT.

Categorii: anunturi-diversediverse

Tag-uri: advertorialPC Garageproiectyoutube