NFC a primit suport pentru încărcare wireless

Accesorii inteligente

NFC este cunoscut în special pentru faptul că prin intermediul său se realizează plățile cu smartphone-ul. Bineînțeles, tehnologia are și alte aplicații: conexiune rapidă între un smartphone și o boxă bluetooth etc.

NFC Forum a aprobat o nouă funcție și anume încărcare wireless la viteze de până la 1W. Nu vă gândiți că prin această funcție veți încărca un alt smartphone, dar s-ar putea să fie suficient pentru căștile bluetooth încărcabile sau pentru alte dispozitive ce nu au nevoie de multă energie (periuță de dinți, smartwatch, brățară inteligentă etc).

Mi se pare logic de altfel că funcționează și pe smartphone-urile fără încărcare wireless pe standad Qi. Până la urmă, acolo este adiția nouă pe NFC. Multe smartphone-uri cu încărcare wireless au funcția de reverse charging și încarcă de la 9W în sus.

Încărcarea la 1W se realizează printr-o singură antenă (încărcare + comunicare). Mai trebuie doar ca producători de smartphone-uri & dispozitive IoT să permită încărcarea prin acest standard nou. De pe NFC Forum înțeleg că un update software ar fi suficient spre a elibera o astfel de funcție.

Sursa: Engadget.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.