Vodafone anunţa lansarea tehnologiei eSIM în România

Retelistica

În martie 2019 Orange România anunţa în premieră în ţara noastră tehnologia eSIM. Aceasta permite conectarea la reţeaua mobilă a unui operator telecom fără a mai utiliza o cartelă SIM. eSIM este o cartelă digitală integrată direct pe placa de bază a unui device şi permite instalarea mai multor numere de telefon ce pot fi utilizate ulterior alternativ. Toate informaţiile sunt stocate într-un profil unic digital prin scanarea unui cod de activare.

La mai bine de un an, Vodafone anunţă la rândul său lansarea tehnologiei eSIM în România. Activarea eSIM este gratuită pentru toţi abonaţii Vodafone, însă aceştia trebuie să aibă un device compatibil. În acest moment tehnologia eSIM poate fi activată doar pe Samsung Galaxy S20, Galaxy S20 Plus, Galaxy S20 Ultra, iPhone XR, XS şi 11.

Cum poţi instala eSIM-ul ?

  • conectezi telefonul la o reţea Wi-Fi;
  • accesezi secţiunea eSIM din setările telefonului (Setări -> Conexiune Celulară -> Adaugă plan cellular);
  • scanezi un cod QR şi urmezi instrucţiunile de pe ecran (pentru a obţine codul QR trebuie să îl soliciţi într-un magazin fizic Vodafone, prin apel la *222 sau printr-o discuţie directă cu specialistul de cont Vodafone, dacă ai o astfel de persoană de contact);
  • după instalare, vei primi un SMS de confirmare.

Important de menţionat este că agenda de contacte şi datele existente pe SIM-ul tău fizic nu se vor transfera, aşa că asigură-te că ai făcut o copie a acestora. Poţi folosi şi funcţia dual-sim (eSIM + SIM normal) atât timp cât telefonul tău este compatibil dual standby.

Mai multe detalii despre tehnologia eSIM la Vodafone puteţi găsi pe vodafone.ro/esim.

via: mobilissimo.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.