Oppo ar fi recunoscut că tehnologia de încărcare rapidă degradează mai repede bateriile

Software

Am văzut că mai toate site-urile de specialitate au preluat o informaţie publicată pe Twitter de Andrei Frumuşanu (editor AnandTech) în care acesta afirmă că Oppo le-ar fi confirmat că tehnologia de încărcare la 40W degradează o baterie până la 70% din capacitatea iniţială, timp în care o încărcare la 15W degradează aceeaşi baterie la doar 90% din capacitatea iniţială.

Nu ştiu dacă această aşa zisă confimare din partea Oppo reprezintă pentru cineva o noutate, în articole similare legate de viteze record de încărcare mulţi dintre voi aţi evidenţiat acest neajuns, cel al deteriorării rapide al acumulatorilor.

Producătorii sunt conştienţi că bateriile se vor degrada mai repede, însă încărcarea rapidă dă foarte bine în promovare şi oricum în general acumulatorii rezistă minim doi ani cât e garanţia. După această perioadă îţi asumi schimbarea bateriei sau chiar a telefonului.

Sunt curios totuşi până unde se va ajunge. Adică nu m-ar mira ca în 3-4 ani să văd smartphone-uri cu încărcare de la 0 la 100% în 5 – 10 minute, iar în garanţie să fie prinsă schimbarea gratuită a bateriei după 12 / 18 luni.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.