Huawei și-ar fi făcut stocuri de componente pentru 6 – 12 luni

Hardware

Huawei a fost lovit și mai puternic de către SUA în urmă cu câteva zile. Companiile ce folosesc tehnologie americană pe linia de producție au nevoie de acceptul Departamentului de Comerț al SUA spre a vinde componentele respective spre gigantul chinez.

Nikkei Asian Review are informații cum că Huawei se pregătea pentru o situație de acest fel din urmă cu jumătate de an, iar stocul de componente realizat până în momentul de față le-ar ajunge de la 6 până la 12 luni. Cumva sunt asigurați pentru perioada imediat următoare, viitorul este cumva nesigur.

Nu vorbim despre orice companie, Huawei avea un buget serios pe partea de achiziții – 67 miliarde dolari / an. Printre parteneri ce sunt loviți de această decizie a guvernului SUA se află TSMC și Sony. TSMC a precizat că nu mai preia comenzi de la Huawei, vor livra ce a fost comandat (doar că livrările trebuiesc efectuate până cel târziu pe la mijlocul lui septembrie 2020).

Printre furnizori de tehnologie americani pe care Huawei se baza se află Qualcomm (procesoare, dar și brevetele pe partea de proprietate intelectuală), Micron Technology și Intel (ambele cu procesoare), Skyworks, Analog Devices, Qorvo, Finisar etc.

Alte companii ce livrau produse către gigantul chinez și nu știu sigur dacă sunt lovite de restricțiile SUA se află TSMC, Sony, Japan Display, SK Hynix, Nanya Technology  (folosesc materiale din SUA). 60% din cei mai importanți 70 parteneri ai Huawei se află în Asia. Acțiunile Foxconn și TSMC au scăzut după anunțul făcut de către Departamentul de Comerț al SUA.

Ideea este că nu se știe exact cum va lovi companiile furnizoare. Unii spun că afacerea lor nu este afectată de noile restricții (Nanya Technology), alții deja au spus că nu mai preiau comenzi de la Huawei (TSMC). Cert este că vin vremuri grele pentru Huawei, iar China ar putea la rândul său să țintească o lovitură pentru companiile americane.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.