Renault a obţinut un împrumut garantat de statul francez în valoare de 5 miliarde de euro

gAuto

Situaţia producătorilor auto nu este deloc fericită, vânzările la nivel global fiind la minime greu de imaginat în urmă cu 3-4 luni. Majoritatea companiilor din domeniu vor avea nevoie de sprijin financiar, iar Renault se pare că a apelat deja la o astfel de soluţie.

Compania franceză ar fi ajuns la un acord cu băncile pentru un împrumut garantat de stat în valoare de 5 miliarde de euro. Împrumutul va fi acordat pentru a se limita impactul economic negativ generat de pandemia COVID-19.

Înţelegerea cu băncile urmează a fi verificată de Consiliul de Administraţie al Renault, urmând ca aceasta să devină oficială după ce va fi aprobată şi de Ministerul Economiei din Franţa. Împrumutul a fost aprobat şi de Comisia Europeană.

Ca o mică paranteză de final, nici Dacia nu o duce prea bine şi este destul de probabil ca şi aceasta să solicite sprijin din partea statului român. Rămâne de văzut sub ce formă se va materializa acesta.

Sursa: reuters.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.