SD Association a anunţat specificaţiile pentru SD 8.0 ce promite viteze de transfer pe cardurile de memorie de până la 4 GB/s

Hardware

SD Association a dezvăluit cum vor arăta cardurile de memorie în viitorul apropiat. Organizaţia ce se ocupă cu stabilirea standardelor în domeniu a anunţat specificaţiile pentru SD 8.0, noul standard pentru cardurile de memorie SD Express.

Conform informaţiilor furnizate, noua generaţie de carduri SD Express va dubla vitezele maximale actuale de 2 GB/s. Viitoarele carduri de memorie vor putea ajunge astfel până la o viteză maxima de transfer de până la 4 GB/s.

Pentru a ajunge la astfel de cifre impresionante va trebui ca cititoarele de carduri să folosească interfaţa PCI Express (PCIe) 4.0 x2, însă (important de menţionat) este că noua generaţie de carduri SD Express va rămâne compatibilă cu dispozitivele actuale (cu limitele de riguare, desigur).

Este destul de clar că cel puţin la început va fi greu să beneficiem de avantajale noului standard pentru că device-urile compatibile cu respectivele carduri vor fi destul de scumpe. Foarte probabil gheaţa va fi spartă de fotografii profesionişti sau de editorii video, zone unde viteza de transfer contează.

Cardurile compatibile SD Express vor fi SDHC, SDXC şi SDUC, însă va mai trece ceva timp până acestea vor ajunge pe piaţă.

Sursa: fonearena.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.