P2P Transmission Alliance sau ce și-au propus Oppo, vivo, Xiaomi, OnePlus, Realme, Meizu și Blackshark

Telefoane Mobile

La început de an a fost efectuat un anunț de către Oppo, vivo și Xiaomi. Au format o alianță denumită P2P Transmission Alliance ( P2P = Peer-to-Peer). De curând au intrat în această alianță și OnePlus, Realme, Meizu și Blackshark.

Despre ce este vorba?

În esență, transfer de fișiere la viteză mai mare. Conexiunea se face prin bluetooth, dar transferul în sine se realizează și la peste 20 MB/s prin Wi-Fi.

De fapt, avem o alianță între grupul BBK, Xiaomi și Meizu. Momentan, acest nou protocol de transfer fișiere este disponibil pe smartphone-urile vândute în China, nu și în edițiile globale.

Să-mi fie cu iertare, dar nici nu mai știu când am încercat ultima dată să transfer un fișier în mod direct de pe un smartphone pe altul. Dacă cumva am ales să facă asta, cel mai probabil am trimis pe mail (un screenshot sau ceva de genul). Asta pentru că mi se pare destul de alambicat să activez bluetooth pe ambele dispozitive, să le împerechez etc.

Ar fi fost interesantă o altă alianță, una în care brandurile chinezești să-și combine forțele spre a livra o soluție independentă la GMS și Play Store. Momentan, Huawei încearcă pe cât poate cu HMS și AppGallery.

Sursa: GSMarena.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.