Atacurile asupra turnurilor de telefonie 5G sunt în creştere în Europa

Retelistica

Fake news-urile legate de tehnologia 5G cresc în intensitate, la fel şi efectele adverse ale acestor dezinformări. Mai multe ţări din Europa (Olanda, Italia, Irlanda, Belgia, Cipru sau Marea Britanie) au anunţat că numărul atacurilor asupra turnurilor de telefonie 5G este în creştere.

Zeci de turnuri au fost incendiate până acum, doar în Marea Britanie fiind confirmate deja 60 de astfel de acte de vandalism. Atacatorii susţin că tehnologia 5G este responsabilă pentru răspândirea coronavirusului sau că radiaţiile emise slăbesc sistemul imunitar făcându-l astfel uşor de îngenuncheat de diverse boli (inclusiv COVID-19).

În Marea Britanie conspiraţioniştii au “descoperit” un turn 5G pe bancnota de 20 de lire şi promovează agresiv pe reţelele de socializare ideea unui mesaj codat (în realitate pe bancnotă se află Farul Margate aflat în comitatul Kent din regiunea de Sud-Est a Angliei).

Chiar dacă autorităţile şi operatorii telecom dezmint toate aceste fake news-uri, platforme precum Facebook sau Youtube nu se agită prea tare în ştergerea acestor informaţii false şi permit distribuirea acestora o bună perioadă de timp până să acţioneze.

Nici politicienii nu ajută prea mult în perioada aceasta agitată. Atacurile asupra Huawei, companie chineză ce se ocupă cu dezvoltarea infrastructurii 5G, cât şi atacurile asupra Chinei ca fiind sursa noului coronavirus, nu fac decât să contribuie la creşterea credibilităţii fake news-urilor.

Sursa: politico.eu

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.