Oppo vrea să renunţe la dependenţa de tehnologie americană şi trece la dezvoltarea unui procesor in-house

Hardware

Citeam acum câteva zile că un mare oficial chinez a transmis presei ideea că Statele Unite ale Americii şi China sunt în pragul unui război rece. Situaţia dintre cele două ţări este din ce în ce mai tensionată, iar marile companii (din ambele tabere) vor fi direct afectate de această dispută.

Ştim deja ce se întâmplă cu Huawei, însă acţiunile companiilor chineze din domeniul tech par a induce ideea că într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat vor exista şi alte victime colaterale.

Cele mai noi surse susţin că Oppo (companie susţinută puternic de statul chinez) a demarat un proces agresiv de dezvoltare in-house a unui procesor dedicat telefoanelor inteligente. Se pare că Oppo a atras de partea sa ingineri de top de la MediaTek, Qualcomm, Unisoc şi chiar de la HiSilicon (divizia de chip-uri Huawei).

Este clar că vorbim de un stadiu incipient al proiectului, însă Oppo vrea să reducă cât mai repede dependenţa de furnizorii de procesoare ce utilizează tehnologie americană. Este foarte posibil ca ambiţiile Oppo, Huawei şi restul să fie susţinute financiar de statul chinez, însă la câtă transparenţă există în această ţară, cu siguranţă nu vom putea confirma / infirma niciodată aceste presupuneri.

Sursa: gsmarena.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.