Bug: Wallpaper cu fundal de munte ce strică smartphone-urile Android

Software

În ultimele ore un nou bug a devenit vedetă în lumea Android. Se pare că o simplă imagine cu un peisaj de munte îţi poate strica telefonul (în special cele Samsung). Însă nu iremediabil.

Dacă folosiţi respectiva fotografie ca fundal de ecran smartphone-ul o poate lua razna. Bug-ul se manifestă sub diverse forme, de la blocarea telefonului până la restartarea lui continuă. Poza este dăunătoare doar dacă o folosiţi în formatul ei original, dacă o editaţi cât de puţin aceasta devine inofensivă.

Eroare pare a avea legătură cu amestecul de culori pe care Android nu ştie să le interpreteze. În acel moment sistemul de operare devine instabil, iar singurele variante rămase pentru utilizatori sunt fie de schimbare a fundalului în safe mode, fie de revenire la setările din fabrică. Prima variantă este mai convenabilă pentru că nu se pierde nimic (la reset se pierd toate datele din memoria internă a smartphone-ului), însă aceasta nu funcţionează de fiecare dată.

Mai mulţi utilizatori au crezut că acest bug este o glumă şi au testat. Reacţiile sunt diverse şi le vedeţi direct la sursă. Din ce am văzut versiunile de Android mai vechi nu sunt afectate.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.