Tehnologia pentru camera frontală integrată în ecranul smartphone-ului este gata de producție

Hardware

Un producător din China a anunțat că ecranul ce integrează și senzorul pentru camera frontală este gata de producție.

Visionox nu este un brand / producător de care să fi auzit până acum. Este o companie cu centrul în Suzhou, China. InV See se numește soluția dezvoltată, funcționează pe panelurile de tip AMOLED (așa cum și cititoarele de amprentă optice au debutat prima dată pe astfel de ecrane). IPS-urile mai trebuie să aștepte (oricum OLED-urile au acaparat piața de telefoane mobile premium, vin din ce în ce mai tare și pe mid-range). O tehnologie aflată la început de drum este ceva mai scumpă și pe un telefon de top ar putea fi un element diferențiator.

Înțeleg că un element important pentru integrarea camerei în ecran ajunge a fi jucat de software, iar Visionox ar lucra cu mai multe companii (nu au dat și nume). Presupun că brandurile chinezești sunt direct interesate (Huawei, Xiaomi etc – dacă nu dezvoltă tehnologii proprietare).

Prin software se ajunge ca imaginile captate să fie decente, se adaugă luminozitate, sunt eliminate reflexiile și sunt adăugate elemente de încețoșare (modul Portret etc).

Visionox spune că ei sunt gata de producție, dar cred că mai avem de așteptat până un prim smartphone cu cameră sub ecran ajunge a fi anunțat. Mă aștept ca astfel de smartphone-uri să fie anunțate prin 2021, în a 2-a parte a anului.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.