eMAG introduce pe site un configurator ce te ajută să îţi achiziţionezi un produs în funcţie de nevoi

Diverse

Am găsit de curând pe eMAG.ro o unealtă interesantă pentru cei ce nu ştiu sigur ce produs li s-ar potrivi: un configurator. Acesta apare cu status “nou”, deci nu are mai mult de câteva zile de prezenţă pe site.

Configuratorul îl puteţi găsi în partea de sus a fiecărei categorii (a se vedea în poză) şi este activ pentru smartphone-uri, laptop-uri, televizoare, maşini de spălat, aspiratoare şi frigidere (pentru asta am găsit eu).

Prin acest configurator eMAG te întreabă (destul de limitat pentru început) ce aşteptări ai de la un produs şi ce buget îi acorzi. În funcţie de aceste criterii, îţi prezintă o serie de oferte (chiar dacă pentru bugetul tău nu există variante optime, primeşti diverse alternative).

Am făcut un test în categoria televizoare:

  • Unde va fi poziţionat noul televizor (sufragerie, dormitor sau bucătărie) ?
  • De la ce distanţă priveşti la televizor (2-3m, 3-4m sau peste 4m) ?
  • Selectează conţinutul preferat (filme şi seriale, emisiuni TV, sport sau jocuri video).
  • Ce funcţii sunt importante pentru tine (Netflix / Youtube, Android Mirroring sau iPhone / iPad Mirroring) ?
  • Ai un tip de ecran preferat (OLED, QLED sau nu am preferinţe) ?
  • Care este bugetul tău (aici îţi poţi alege orice sumă între 400 şi 10.000 lei, am ales 2.000 lei) ?

În urma acestui configurator eMAG mi-a propus televizorul LED Smart LG 43UM7100PLB de 108 cm cu rezoluţie 4K la preţul de 1399 lei. Imediat sub această propunere principală am primit şi alte câteva zeci de recomandări care corespund opţiunilor selectate de  mine.

Pentru început nu este rău, chiar este interesant acest configurator, însă eu am o întrebare: Cât de obiectiv este acest configurator ? (mă gândesc aici că anumiţi producători pot fi recomandaţi mai des în funcţie de …. înţelegeţi voi).

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.