La câteva zile după lansare, Banca Centrală a Braziliei a decis să suspende serviciul de plăţi din WhatsApp

Software

Săptămâna trecută WhatsApp anunţa cu surle şi trâmbiţe lansarea oficială în Brazilia a serviciului de plaţi direct din aplicaţia de chat. Compania americană susţinea la acel moment că procesatorul de plăţi partener este Cielo, că printre băncile colaboratoare regăsim Banco do Brasil, Nubank şi Sicredi, iar că reţelele acceptate sunt Visa şi Mastercard.

La aproximativ o săptămână distanţă Banca Centrală a Braziliei a anunţat că suspendă noul serviciu de plăţi mobile anunţat de WhatsApp. Reprezentanţii băncii centrale au declarat că au luat această decizie pentru “a păstra un mediu competitiv adecvat” şi pentru a asigura “funcţionarea unui sistem de plăţi care este interschimbabil, rapid, sigur, transparent, deschis şi ieftin.”

Se pare totuşi că această decizie de suspendare a serviciul de plăţi din aplicaţia de chat a fost luată la presiunea băncilor prezente pe piaţa braziliană. În apărarea sa, Banca Centrală a Braziliei a sugerat că nu a avut ocazia să analizeze serviciul de plată a celor de la WhatsApp înainte de lansarea sa.

Sursa: techcrunch.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.