Odyssey G9 – cel mai performant monitor curbat de gaming de la Samsung ajunge pe rafturile magazinelor

Samsung Odyssey G9 a fost prezentat în cadrul CES 2020, iar acum debutează comercial. Compania sud-coreeană îl promovează drept cel mai performant monitor curbat de gaming din lume.

Câteva din specificațiile încorporate de Samsung Odyssey G9:

  • display QLED curbat de 49 inch cu aspect 32:9, curbră 1000R, rată de refresh la 240Hz, timp de răspuns 1ms de tip GTG, rezoluție de 5120×1440 pixeli / DQHD, HDR 1000;
  • acoperă spectrul sRGB în proporție de 125%, DCI în proporție de 95%, compatibil cu NVIDIA G-SYNC + FreeSync Premium Pro de la AMD;
  • moduri dedicate pentru jocuri: FPS / RTS / RPG / AOS / Cinema / DCR / Custom;
  • conectivitate asigurată de DisplayPort 1.4, HDMI 2.0, USB 3.0, jack de 3.5 mm;
  • suport VESA de tip 100×100, culoare Glossy White.

Sunt câteva elemente pe care Samsung le evidențiază în comunicat pentru Odyssey G9: curbură confortabilă, interacțiune imersivă și calitate a imaginii perfectă. Pe partea de imersivitate sunt de acord, să te joci pe un astfel de monitor = o experiență în sine, legat de curbura confortabilă și calitatea afișajului – asta rămâne să testăm pe viitor (Darius este expertul nostru în monitoare și televizoare și l-a testat pe bunicul lui Odyssey G9 pe aici).

TÜV Rheinland l-a certificat drept cel mai performant monitor de gaming în ce privește curbura și funcția eye comfort. Are și certificare HDR10+, tehnologie Quantum Dot etc. În partea spate se află un sistem de iluminare cu 52 de culori și cinci opțiuni.

Sunt câteva puncte PRO: ecranul imens, rata de refresh la 240Hz, timpul de răspuns, panoul QLED cu o curbură mare (probabil, cea mai mare din industrie).

Îl vom găsi și în magazinele online locale în viitorul apropiat. Prețul în SUA este de 1699 dolari. Mă aștept să-l vedem poziționat pe la 1700 euro / aprox. 8000 – 8200 lei. Excelența într-un domeniu se plătește pe măsură.

Declarație oficială:

După ultima noastră lansare a monitorului curbat de gaming Odyssey G7, G9 se alătură acum portofoliului ca fiind primul monitor dual de gaming QHD cu curbă de 1000R. Acest lucru întărește poziția de lider a Samsung pe piața globală a monitoarelor de gaming, inovația având loc într-un ritm inedit. Monitorul de gaming curbat Samsung Odyssey G9 duce jocurile imersive la nivelul următor, oferind oricărui jucător un avantaj garantat.”, a declarat Hyesung Ha, vicepreședinte senior al Business Display Business la Samsung Electronics.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.