Începând de mâine, 27 iunie, nu mai pot fi comercializate telefoane incompatibile cu RO-ALERT

Telefoane Mobile

Conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului României numărul 46 / 2019 privind operarea Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT, începând cu data de 27 iunie este interzisă comercializarea telefoanelor incompatibile cu sistemul RO-ALERT.

De mâine retailerii vor putea vinde doar device-uri ce au capacitatea de a recepţiona mesajele de urgenţă trimise prin RO-ALERT. În caz contrar, comercianţii riscă amenzi aplicate etapizat astfel:

  • Între 35.000 şi 75.000 lei la primele abateri;
  • Între 50.000 lei şi 100.000 lei la abateri repetate.

Pentru cei ce nu ştiu încă, sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale. Sistemul este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Sursa: avocatnet.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.