Motorola va furniza 12.000 de body camera pentru Poliţia Română

Foto si Video

Chiar dacă există teste prin diverse oraşe din ţară, Poliţia Română vrea să echipeze majoritatea poliţiştilor din stradă cu body camera, adică acele camere video micuţe ce se pot ataşa de echipament.

Se pare că Motorola a semnat un contract cu Inspectoratul General al Poliției Române pentru furnizarea a 12.000 de camere video Motorola VB400, împreună cu software-ul aferent, VideoManager. Acest model de cameră video înregistrează la 1080p, are unghiuri largi de vizualizare, dispune de streaming Wi-Fi, GPS, integrează o baterie ce promite o autonomie de până la 12 ore şi include sistemul Bluetooth Sensor Monitoring.

Prin acest sistem video montat pe echipamentul poliţiştilor vor fi evitate acele cazuri clasice de “abuz” postate de diverşi oameni pe reţelele de socializare, dar în acelaşi timp cred că va ridica şi nivelul de profesionalism al poliţiştilor, aceştia fiind înregistraţi permanent.

Sursa: profit.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.