eMAG investeşte 90 de milioane de euro într-un nou centru logistic

Diverse

eMAG a anunţat că va investi 90 de milioane de euro într-un nou centru logistic. Acesta va fi situat la kilometrul 19 al autostrăzii A1, se va întinde pe o suprafaţă de 130.000 mp şi va fi un un centru logistic verde (pe o suprafaţă de 40.000 mp va fi elimentat cu energie verde, iar pe o suprafaţă de 100.000 mp vor fi plantaţi copaci).

Construcţia noului centru logistic va începe chiar de luna aceasta şi se va încheia anul viitor în septembrie. eMAG îşi doreşte ca până în iulie 2022 să aibă funcţionale toate automatizările şi tehnologiile.

“Investiţia în tehnologie pentru infrastructura logistică va contribui masiv la creşterea productivităţii, ceea ce va conduce la preţuri mai bune pentru clienţi. Dacă până acum angajaţii mergeau să ia produsele de la raft, cu ajutorul noii tehnologii – un sistem revoluţionar în materie de picking care va genera o productivitate de 4 ori mai mare – marfa va ajunge automat la angajat. De asemenea, comenzile multiple vor fi comasate într-un singur colet, ducând la scăderea volumului şi a consumului de carton necesar pentru ambalarea fiecarui produs în parte. Viteza de livrare va creşte pentru că se va reduce timpul de pregătire a comenzii din momentul plasării până în momentul predării către curier. În plus, capacitatea mare de stocare a noului depozit va permite creşterea gamei de produse din categorii precum fashion sau bunuri de larg consum, băuturi şi alimente.” au declarat reprezentanţii eMAG.

Sursa: zf.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.