Un număr de telefon a fost vândut în China cu peste 324.000 de dolari din pură superstiţie

Diverse

Poporul român este unul foarte superstiţios şi nu de puţine ori ne-am lăsat influenţaţi de aceste aşa zise idei, chiar dacă nu credem în ele (nu cred că există român care să nu se fi gândit cel puţin o dată că va avea ghinion sau îi va merge rău atunci cand o pisică i-a tăiat calea).

Chiar şi aşa, oameni mai superstiţioşi decât chinezii nu cred că există, mai ales când vine vorba de numerologie. Dacă unele sunt aducătoare de ghinion, moarte, altele aduc prosperitate, fericire, armonie etc. Dacă vă mai aduceţi aminte, OnePlus a renunţat la OnePlus 4 deoarece numărul 4 este considerat ca purtător de ghinion.

O altă întâmplare ciudată legată de numerologie a avut loc zilele acestea în China. Un număr de telefon cu cinci cifre 8 la sfârşit a fost vândut la o licitaţie online cu echivalentul a peste 324.000 de dolari.

De ce ?

În mandarină cifra 8 se aude / se citeşte similar precum cuvântul “prosperitate”. De aceea cifra 8 este considerată una aducătoare de belşug, de bogăţie etc. Ca să înţelegeţi cât de importantă este această cifră în tradiţia chineză, Jocurile Olimpice de la Beijing au început pe 08.08.08 (8 august 2008) la ora 08:08:08 (ora opt, opt minute şi opt secunde).

Sursa: yahoo.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.