Creștere a veniturilor și a profitului pentru Allview în 2019

Diverse

Visual Fan S.R.L este compania din spatele brandului autohton Allview, iar pe 2019 potrivit comunicatului remis au fost pe plus și la venituri, dar și în ce privește profitul.

  • venituri de 86 milioane lei (aprox. 17.7 milioane euro) – creștere de 14% față de 2018;
  • profit de 1.8 milioane lei (aprox. 370.000 de euro) – creștere de 11% față de anul precedent;
  • vânzările pe piețele externe au fost de 5.3 milioane lei (aprox. 1.1 milioane euro) – creștere de 58% față de 2018.

Compania brașoveană spune că dinamica pozitivă s-a înregistrat sub o nouă strategie, una bazată pe intrarea pe noi segmente de piață (smart TV-uri, notebook-uri cu hardware Qualcomm, tablete cu diagonală mare etc), dar și pe gestionarea optimă a portofoliului de produse și o strategie de dezvoltare concentrată pe clienți.

Declarație oficială:

„Rezultatele financiare pozitive realizate de Allview în 2019 sunt o reușită și ne confirmă strategia adoptată, cu atât mai mult cu cât creșterea înregistrată s-a plasat peste nivelul estimărilor inițiale. În cei peste 15 ani de activitate, compania a dezvoltat continuu portofoliul de produse, deținând mereu un rol de pionierat la nivel local. Astfel, ne dorim să devenim lideri pe piața de Smart TV-uri cu Android TV™ și Google Assistant™ integrat. 

La nivel global, s-a observat în ultimii ani o scădere pe piața tabletelor, iar din estimările de la finele lui 2019 se preconiza păstrarea aceluiași trend și pentru 2020. Sub contextul pandemic au apărut modificări ale tendințelor de consum, iar acum segmentul tabletelor se află în continuă creștere. Avantajul Allview este reprezentat de consecvența pe această grupă de produse, întrucât ne-am menținut permanent parteneriatele externe pentru a putea răspunde cerințelor pieței indiferent de direcțiile spre care ne îndreptăm. Chiar dacă în primul semestru al anului 2020, am înregistrat o scădere a vânzărilor, în principal datorită lockdown-ului, începând cu luna iulie am intrat pe un trend ascendent și avem toate motivele să credem că acesta se va menține până la final de an.” a declarat Lucian Peticilă, General Manager Allview.

Așteptările sunt pozitive și pentru 2020 (scădere a veniturilor de 5% sub pandemie, dar se așteaptă la o creștere de 10% până la sfârșit de an). Allview are așteptări ridicate de la noua gama de televizoare 4K HDR și QLED ce urmează a fi anunțată în toamna lui 2020.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S20 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.