Listă de smartphone-uri cu tehnologia Nokia OZO Audio

Telefoane Mobile

Sunt mai multe smartphone-uri ce folosesc tehnologia Nokia OZO Audio. Mai întâi să explic ce înseamnă Nokia OZO Audio – un sistem cu trei microfoane ce capturează sunetul și oferă funcții avansate în aplicația de cameră.

Spre exemplu, permite reducerea zgomotului generat de vânt într-un clip și astfel se ajunge la un plus de claritate sau permite zoom-ul spre o anumită sursă de sunet. Prin Acoustic Focus poți seta direcția de înregistrare pentru sistemul de microfoane (în modul Pro).

Sunt puține situații în care o companie alege să folosească o tehnologie dezvoltată de un concurent. Aparent, ASUS, OPPO și OnePlus nu au nicio teamă în acest sens și au pus OZO Audio pe ASUS ROG Phone 3, ASUS ZenFone 7, ZenFone 7 Pro, OPPO Find X2 și X2 Pro, OnePlus 8 Pro.

Ar fi interesante astfel de colaborări și între alte nume din industrie, doar că le văd puține probabile. Fiecare companie încearcă să iasă față prin diverse tehnologii, să le transforme în elemente pe care clientul să le aprecieze, să le caute și să aleagă un dispozitiv pentru că le are și sunt lipsă la un alt dispozitiv concurent.

Mai multe detalii pe website-ul companiei.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.