Bank of America: companiile americane de tehnologie au o capitalizare bursieră mai mare decât întreaga piaţă europeană de capital

Diverse

Bank of America Global Research a publicat o analiză a cărei principală concluzie este că întreaga piaţa europeană de capital (Marea Britanie şi Elveţia sunt incluse) este mai mică decât capitaliarea bursieră a companiilor americane de tehnologie.

Mai exact, companiile americane de tehnologie (Apple, Microsoft, Amazon, Google, Facebook etc.) au o capitalizare de 9100 miliarde de dolari, în timp ce toată piaţa europeană de capital se opreşte la 8900 miliarde de dolari. Interesul pentru companiile de tehnologie a crescut mult în timpul pandemiei, doar Apple valorând în prezent peste 2000 de miliarde de dolari (prima companie din istorie care atinge această bornă impresionantă).

Capitalizarea mai mare a companiilor de tehnologie americane comparativ cu piața europeană este reflectată și de performanța generală a pieței din SUA și Europa. Începând din 2010, indicele S&P 500 a crescut cu aproape 200%, indicele Euro Stoxx 50 cu 13,4%, iar indicele londonez FTSE 100 cu aproape 11%.

Capitalizarea de piață măsoară doar valoarea acțiunilor companiilor și exclude datoriile.

Sursa: profit.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.