Qualcomm Snapdragon 732G – detalii complete pentru procesorul ce urmează a fi implementat pe Xiaomi Poco X3

Hardware

Qualcomm a prezentat un procesor mid-range – Snapdragon 732G. Nu sunt schimbări majore față de Snapdragon 730, iar G-ul pentru cei care nu știu provine de la gaming. Este un chipset gândit să ofere performanțe decente în segmentul său de preț.

Qualcomm Snapdragon 732G are 1 nucleu pe ARM Cortex-A76 la 2.3 GHz, alt nucleu pe ARM Cortex-A76 la 2.2 GHz și 6 nuclee pe ARM Cortex-A55 la 1.7 GHz. Diferența față de Snapdragon 730G este că acolo erau 2 x ARM Cortex-A76 la 2.2 GHz și 6 x ARM Cortex-A55 la 1.7 GHz. Un nucleu are o frecvență crescută, iar acceleratorul grafic Adreno 618 ar oferi un plus de 15% în performanțele grafice.

Este realizat într-un proces de litografiere FinFET pe 8nm, modem Snapdragon X15 LTE cu agregare de spectru și viteze de până la 800 Mbps în download și 150 Mbps în upload. Are suport pentru QuickCharge 4+, bluetooth 5.1, suportă senzori de până la 48 Megapixeli sau 22 + 22 Megapixeli pentru o cameră duală, captură de maxim 192 Megapixeli, înregistrează 4K HDR.

Pe partea de gaming integrează AI Engine cu funcțiile Snapdragon Elite (suport pentru gaming HDR). Lipsește 5G-ul, dar presupun că atenția se va duce în special pe factorul preț.

Qualcomm a precizat că un viitor smartphone Poco va integra acest chipset. Xiaomi pe de altă parte a început teasing-ul pentru Poco X3. Mă gândesc că anunțul urmează a fi făcut în viitorul apropiat (la câte smartphone-uri anunță constant compania chineză…).

Sursa: AndroidAuthority.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.