EOS Webcam Utility sau cum transformi DSLR-ul Canon în cameră web

Canon a lansat un software gratuit – EOS Webcam Utility și prin intermediul său poți transforma DSLR-urile Canon sau aparatele foto PowerShot în camere web ad-hoc pentru PC și Mac.

În primul rând, software-ul este gratuit. Nu prea se întâmplă din partea Canon să vină cu astfel de soluții fără cost suplimentar. În al doilea rând mi se pare o mișcare inspirată ce trebuia făcută cu mult înainte de pandemia de Covid-19, pandemie ce a adus videoconferințele și mai puternic pe tapet.

EOS Webcam Utility poate fi descărcat de pe site-ul Canon. L-au lansat în versiunea pentru Windows, dar înțeleg că în viitorul apropiat va fi disponibil și pentru Mac OS.

Lista DSLR-urile compatibile:

Declarație oficială:

Issei Morimoto, Vicepreşedinte senior al departamentului de Product Management la Canon Europe afirmă: „Ne dorim să le oferim clienţilor din toată lumea cele mai bune şi inovatoare echipamente, prin aparatele foto, obiectivele, accesoriile şi software-ul Canon. Trăim vremuri fără precedent, iar cu ajutorul tehnologiei EOS, Canon îşi doreşte să aducă oamenii împreună şi să le ofere o soluţie performantă în care pot avea încredere.“

Canon promite imagine clară și culori fidele pentru software-ul EOS Webcam Utility în combinație cu aparatele din lista de mai sus. Aș putea veni cu exemplul personal, folosesc un notebook de gaming fără cameră web încorporată, iar la nevoie pot apela la Canon 70D spre a mă ajuta în apelurile de tip videoconferință (dacă este nevoie și de conținut video din partea mea).

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.