Programul Școala din valiză de la Vodafone a adus 1200 de tablete în 40 de școli din mediul rural

Diverse

În vara lui 2020 am scris despre Programul Școala din valiză pregătit de către Vodafone. Detalii găsiți în articolul de la vremea respectivă.

Fundația Vodafone a dublat suma din donații și 1200 de tablete sunt pe drum spre 40 de școli din mediul rural situate în județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galația, Iași, Mureș, Neamț, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

Ca idee s-au strâns 80.000 de euro în mai puțin de 2 luni. Pe lângă tablete au crescut și cantitatea de materiale video de pe platforma Școala din valiză (40 de videoclipuri educaționale noi ce au fost create de profesori și specialiști din diferite domenii). Sunt materiale din diferite domenii, de la tehnici de scriere creativă, dicție, astronomie, chimie, pictură.

Declarație oficială:

Ne bucurăm că atât de mulți oameni au realizat importanța soluțiilor educaționale dedicate și au donat pentru un viitor mai bun pentru elevi. Ajutorul lor a fost esențial, deoarece astfel am reușit să ajungem la un număr mai mare de școli, mai repede. Este important ca societatea să înțeleagă că putem realiza lucruri mărețe dacă acționăm împreună, într-un efort comun de a face fapte bune. Având în vedere deficitul de instrumente digitale pentru educație din zonele rurale și nevoia tot mai mare de acces la educația digitală în contextul actual, am decis să extindem această inițiativă. Prin urmare, încurajăm oamenii să ni se alăture în continuare în acest efort și să continue să doneze în perioada aceasta pentru a aduce educația digitală în mai multe școli rurale, pentru mai mulți elevi care au nevoie de sprijin. Uneori, timing-ul este esențial, de aceea trebuie să acționăm astăzi”, a declarant Angela Galeța, Director al Fundației Vodafone România

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.