TSMC ar fi primit licenţă pentru a livra procesoare către Huawei*

Hardware

TSMC este unul dintre cei mai mari producători de procesoare mobile din lume, iar până pe 15 septembrie a fost principalul partener Huawei. Compania taiwaneză utilizează tehnologie americană din belşug, astfel că a fost nevoită să întrerupă orice tip de colaborare cu Huawei pentru a respecta restricţiile impuse de Statele Unite ale Americii.

Condiţiile americanilor spun că orice companie trebuie să solicite o licenţă pentru a putea colabora cu Huawei. Chiar dacă TSMC a întrerupt parteneriatul cu Huawei, compania taiwaneză a solicitat guvernului american o licenţă pentru continuarea acestuia, iar surse neoficiale susţin că solicitarea TSMC a fost aprobată cu o limită*.

Se pare că acea limită transformă această licenţă într-una inutilizabilă. Aprobarea americanilor vizează procesoarele realizate pe o aşa numită “tehnologie matură”, una despre care sursele susţin că se referă la procesoare realizate pe un proces de fabricaţie de 28 nm sau mai vechi. Procesele de fabricaţie de 16 nm, 14 nm, 12 nm, 10 nm, 7 nm sau chiar 5 nm s-ar încadra în aşa numita “tehnologie avansată”, iar pentru aceasta Huawei continuă să aibă restricţii.

Este clar că Huawei nu poate utiliza pe smartphone-uri procesoare vechi de 4-5 ani pentru că experienţa de utilizare ar fi una dezamăgitoare, indiferent de câtă optimizare software ar face producătorul chinez.

Trebuie totuşi menţionat că suntem la rubrica “bursa zvonurilor” şi de aceea trebuie să tratăm informaţia cu obişnuita doză de scepticism.

Sursa: phonearena.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.