Huawei s-ar afla în discuţii cu Digital China, TCL şi Xaomi pentru a vinde divizia Honor

Telefoane Mobile

În urmă cu doar câteva zile vă scriam că analistul Ming-Chi Kuo susţine că Huawei nu ar trebui să sacrifice business-ul de telefoane inteligente Honor şi că cea mai bună soluţie ar fi să îl vândă. Foarte probabil ca acest analist să fi avut mai multe informaţii decât avea voie să divulge, deoarece acum propunerea sa pare a trece la nivel de acţiune concretă.

Cele mai noi surse susţin că Huawei se află deja în discuţii cu mai multe companii pentru a vinde părţi din Honor. Cele mai avansate discuţii sunt cu Digital China Group Co LtD, partener Huawei şi cel mai mare distribuitor al device-urilor Honor. Pe lista de aşteptare se mai află TCL şi chiar Xiaomi.

Tranzacţia este evaluată între 2.2 miliarde de dolari şi 3.7 miliarde de dolari şi ar urma să includă marca Honor, divizia de cercetare & dezvoltare şi divizia de logistică.

Chiar dacă suntem încă la rubrica “bursa zvonurilor”, este destul de clar că Huawei se îndreaptă în această direcţie, iar decizia mi se pare destul de justă. Honor este un brand cunoscut deja în piaţa de telefoane inteligente şi ar fi păcat să fie tras pe linie moartă.

Sursa: reuters.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.