Primele rezultate din AnTuTu indică un procesor subtactat pe iPhone 12 față de iPad Air (2020)

Hardware

Apple a făcut mare caz în prezentarea sa când s-a raportat la noul chipset – A14 Bionic. Au spus că este cu 50% mai performant și cu 50% grafică mai bună față de orice alt competitor din piață (mai puțin Apple A13 Bionic ce este cu 8% mai slab, cel puțin în prezentările companiei americane).

Suntem la bursa zvonurilor, iar informațiile trebuiesc tratate ca atare. Abia ce se deschid precomenzile pentru iPhone 12 și iPhone 12 Pro, iar când ajunge pe mâna specialiștilor cunoaștem toate detaliile (frecvență, capacitate baterie, memorie RAM – detalii pe care Apple nu le furnizează oficial în etapa inițială).

Într-un articol de pe GSMarena sunt evidențiate rezultatele în infamul AnTuTu (testul benchmark ce a speriat Google, de în Chrome și după ce treci zeci de ferestre tot nu te lasă să-l descarci, de fiecare dată apelez la Opera).

Comparațiile în AnTuTu sunt realizate între iPad Air (2020) și iPhone 12 Pro, ambele cu 4 GB RAM și 256 GB stocare. Concluzia ar fi că nucleele din iPhone sunt subtactate față de cele din iPad. Logic într-un fel, baterie mai mică, răcire mai modestă. Ca să prevină consumul accelerat al unui acumulator liliputan (că Apple nu știe să vină cu baterii mai sănătoase pe smartphone-urile), au venit cu această soluție.

Toate detaliile sunt la sursă. Personal, nu mă interesează în mod deosebit ce valori scoate un telefon în teste de benchmark. Da, sunt curios cum sunt noile iPhone-uri pe partea de autonomie în raport cu precedenta generație.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.