iPhone 11 Pro vs OnePlus Nord – comparativ cu imagini ultrawide, wide, tele și pe timp de noapte

Cele două smartphone-uri din secțiunea Ghicește smartphone-ul de aici erau iPhone 11 Pro și OnePlus Nord.

OnePlus Nord este un smartphone de 2000 lei pe care-l găsiți la magazinele online & Orange, iar iPhone 11 Pro în cea mai slabă echipare ca spațiu de stocare / 64 GB costă peste 4500 lei.

Setup-ul de la camera foto principală de pe iPhone 11 Pro;

În ce privește camera foto și video:

Nu sunt prea multe comentarii de făcut la nivel de setup. OnePlus Nord este un mid-range Android ce iese în evidență prin faptul că la senzorul wide au pus OIS. Pentru zoom-ul 2x își face crop de la senzorul wide, nu are un senzor dedicat pentru acest feature precum iPhone 11 Pro. OnePlus la camera frontală are 2 senzori și filmează 4K cu 60 fps vs 4K cu 30 fps la camera principală. iPhone-ul are 2 senzori în partea frontală, unul pentru selfie-uri și altul pentru autentificarea biometrică.

Aici găsiți imaginile și cele două clipuri, fără resize (link valabil pentru 7 zile din momentul în care articolul a fost publicat – 1.5 GB). Prima imagine este realizată cu iPhone 11 Pro, iar a 2-a cu OnePlus Nord.

1. Senzorul principal de tip wide pe timp de zi;

iPhone-ul are culori mult mai calde, naturale, iar OnePlus Nord-ul merge direct la extreme în cazul de față. Nu știe a interpreta lumina la fel de bine.

2. Senzorul principal de tip wide pe timp de noapte;

OnePlus-ul se descurcă mai bine în ce privește reflexia dată de lumina proiectoarelor din fundal. Culorile sunt ceva mai puternice, un ușor aspect de roșu aplicat față de iPhone ce aici livrează o imaghine ceva mai ternă, dar mai în conformitate cu realitatea din fața obiectivului.

3. Bokeh

Nu am reușit să țin telefonul în fix aceeași poziție. Totuși, aș spune că ambele se descurcă foarte bine cu fundalul aflat în plan îndepărtat. Îmi place mai mul textura scoasă firelor de iarbă de către OnePlus Nord față de iPhone 11 Pro.

4. Ultrawide 1;

Se mențin concluziile de la punctul 1 și pentru ultrawide. iPhone-ul are o interpretare mai bună a luminilor etc.

5. Ultrawide 2;

Aici, aș pune OnePlus-ul în fața iPhone-ului. Sunt situații în care iPhone-ul forțează culorile, iar OP-ul le scoate mai naturale.

6. Tele;

Culorile de la OP Nord zici că au primit deja un filtru, pe când iPhone-ul nu a beneficiat de filtrul respectiv. Până la urmă, s-ar putea să fie destul persoane interesate de imagini cu filtru deja aplicat. 🙂

7. Zoom 10x;

Zoom-ul este digital în ambele cazuri, dar iPhone-ul iese imediat în față prin mai puțin zgomot de imagine.

9. Close-up;

Plus de detalii pentru OnePlus Nord, dar background mai plăcut la iPhone.

9. Night Mode;

Îmi place cum s-a descurcat OnePlus Nord în cazul de față.

10. Video;

iPhone 11 Pro;

OnePlus Nord;

4K 60 fps vs 4K 30 fps, culmea este că OnePlus Nord filmează 4K 60 fps cu camera frontală. 🙂 Și aici este un câștigător clar.

Concluziile

iPhone 11 Pro-ul se situează peste OnePlus Nord, în majoritate situațiilor. Totuși, mid-range-ul Android aș spune că se ține bine, iar OnePlus a evolut mult chiar și față de acum 1 – 2 ani. Au reușit să-și calibreze software-ul din ce în ce mai bine. Sunt curios să aflu și preferatul vostru în secțiunea de comentarii.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.