Noutățile Renault în gama E-TECH – Arkana Hybrid, Captur Hybrid și Megane Plug-In Hybrid

Gama Renault E-TECH 2020 gAuto

Cu ocazia Renault eWays, evenimentul amplu în care Grupul Renault a prezentat Dacia Sping în premieră mondială, au mai fost introduse publicului și cele mai noi modele ce completează gama E-TECH.

În primul rând, este vorba despre Renault Arkana Hybrid, SUV-ul coupe despre care am scris de la apariția primelor informații, pentru ca la câteva zile să aflăm că va fi un model ce se va vinde la nivel mondial.

Acum, știm că Renault Arkana va veni în Europa în prima parte a anului viitor și că va avea inclusiv o versiune hybrid, în cea mai mare parte asemănătoare cu cea de pe noul Clio E-TECH Hybrid, cu putere combinată de 140 CP și baterie Li-Ion 1.2 kWh la 230 V. Arkana va mai fi disponibil și cu soluții de micro-hibridizare de 12V pe motoarele 1.3 TCe 140 și 160 CP, ce vor completa oferta de motorizări disponibile.
Renault Captur Hybrid apare și el tot la început de 2021 și primește același sistem hibrid pe care l-am descoperit pe Clio Hybrid și care, așa cum am precizat deja, va fi și pe Arkana. La fel ca pe Arkana vor fi introduse și variante micro-hybrid 12V pe motorizările 1.3 TCe.

De asemenea, Renault Captur va fi disponibil în premieră și în versiune de echipare RS-Line.

Renault Megane a primit recent un facelift ce a pus accent pe un interior redesenat, mai ergonomic și modernizat, precum și tehnologii noi în ceea ce privește conectivitatea, multimedia și asistența la conducere.

Pe lângă aceste modificări, noul Renault Megane va fi disponibil și cu propulsie de tip Plug-In Hybrid, în mare parte aceeași soluție pe care am văzut-o la lucru sub caroseria Captur E-TECH Plug-In Hybrid. Sistemul este format dintr-un motor aspirat pe benzină de 1.6 litri, două motoare electrice și o baterie Li-ion cu capacitatea de 9.8 kWh (400V).

Renault nu a oferit detalii exacte despre lansarea pe piață a fiecărui nou model prezentat, știm deocamdată doar că le vom vedea în prima parte din 2021.

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și nu numai. Folosește OnePlus 6T, Canon EOS 600D și Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.