Prețul pentru Dacia Spring a fost afișat în Ungaria – vezi cât ar putea costa la noi

Dacia Spring 2020 gAuto

Multă lume este interesată de Dacia Spring, inclusiv Cosmin o ia în calcul pentru naveta zilnică. Totuși, dacă cea mai mare parte a specificațiilor le știm, rămânea un mister prețul a ceea ce oficialii Renault numeau ”cea mai accesibilă mașină electrică din Europa”.

Iată că până și acest aspect a fost cumva elucidat, Dacia Ungaria a ales să afișeze mașina la precomandă. Primele 100 de unități pot fi comandate prin depunerea unui avans de 100.000 de forinți, ceea ce înseamnă circa 275 de Euro. Cei ce au apucat să precomande deja, vor avea de plată pentru Dacia Spring prețul de aproape 6 milioane și jumătate de forinți, adică echivalentul a circa 17.815 Euro.

Pret Dacia Sping Ungaria

Captură de ecran de pe site-ul Dacia.hu, traducere Google Translate

Având în vedere că TVA-ul în Ungaria este de 27%, rezultă că în țara noastră prețul pentru Dacia Spring ar putea fi de aproximativ 16.650 Euro cu TVA.

În cazul în care programul Rabla Plus va continua și anul viitor în aceeași formulă, înseamnă că românii vor avea un preț la jumătate pentru Dacia Spring, adică vor putea plăti doar 8.350 de Euro. În cazul în care în ecuație mai intră și o rablă casată prin Programul Rabla, se mai scad în jur de 1.350 de Euro, deci prețul pentru Dacia Spring ar putea fi de doar 7.000 de Euro cu TVA !

Sunt absolut convins că la un asemenea preț, Dacia Spring se va vinde mai ceva ca pâinea caldă și că unitățile alocate pentru țara noastră vor dispărea din primele momente în care precomenzile vor fi deschise.

Sursa : Dacia.hu via ArenaIT.ro

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și nu numai. Folosește OnePlus 6T, Canon EOS 600D și Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.