Xiaomi reduce plasticul din pachetele smartphone-urile sale cu 60%, păstrează încărcătorul și alte accesorii

Telefoane Mobile

Apple a deschis un trend în rândul producătorilor de smartphone-uri și fiecare companie încearcă să iasă în evidență cu câte ceva. Este rândul Xiaomi ce afirmă că a redus plasticul din cutiile smartphone-urilor sale cu 60%, dar păstrează încărcătorul.

Primul smartphone la care Xiaomi spune că a redus plasticul din cutie cu 60% este Mi 10T Lite. În pachet se află pe lângă smartphone: încărcător, cablu pe USB Type-C, husă de protecție din plastic, agrafă pentru slotul dedicat nanoSIM, ghid cu instrucțiuni de utilizare.

Înțeleg de la sursă că Mi 10 Lite a fost anunțat în fix aceeași echipare. Dacă scoteau din calcul și husa de plastic, procentul de 60% ajungea la o valoare superioară.

Am văzut că multe companii au făcut ceva glume pe seama Apple. Mi se pare hazliu pentru că din 2021 mă aștept ca direcția de a scoate încărcătorul și căștile din pachet să fie adoptată încet, dar sigur și de alte branduri de smartphone-uri. La Apple nu este vorba de a proteja planetă, ci pur și simplu, de a reduce costurile. Modemul 5G este destul de scump, de aici și găselnița cu telefon + cablu în pachet.

Ce face Xiaomi prin declarațiile în genul că reduce plasticul cu 60% din cutiile smartphone-urule sale nu este decât marketing forțat.

Sursa: GSMarena.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.