Ao Air Atmos sau cum arată masca de protecţie a viitorului

Accesorii inteligente

Nu ştiu pentru cât timp vom continua să purtăm măşti la modul în care o facem în prezent, însă companii din întreaga lume caută soluţii pentru a oferi oamenilor protecţie mult mai ridicată împotriva viruşilor şi a bacteriilor.

Dacă în vară vă prezentam LG PuriCare Wearable Air Purifier, o mască de protecţie dezvoltată de LG cu filtre HEPA şi ventilatoare, în cele ce urmează vom detalia o altă mască a viitorului, Ao Air Atmos.

Această mască a fost dezvoltată iniţial pentru a proteja utilizatorul de poluarea aerului, însă în contextul pandemiei actuale compania producătoare caută soluţii pentru a o adapta astfel încât aceasta să poată oferi protecţie şi împotriva viruşilor şi a bacteriilor.

Ao Air Atmos utilizează un sistem proprietar de nanofiltrare a aerului bazat pe ventilatoare denumit D’Fend ce protejează utilizatorul şi filtrează mai mult de 98% din cele mai mici particule, inclusiv PM 2.5. Ao Air Atmos ar oferi o protecţie de până la 25 de ori mai bună decât o mască N95 şi de până la 50 de ori mai bună decât o mască obişnuită.

Masca se poate adapta la stilul de respiraţie astfel încât să ofere mai mult sau mai puţin oxigen. Există şi o aplicaţie de smartphone, una care primeşte prin intermediul bluetooth informaţii legate de calitatea aerului, de calitatea filtrelor şi de modul în care utilizatorul respiră.

Ao Air susţine că la o purtare medie de 5 ore / zi filtrele ar trebui schimbate lunar, iar bateria încorporată oferă o autonomie de aproximativ 4-5 ore.

Ao Air Atmos se află în etapa de precomandă şi are un preţ de 350 de dolari + transport (pentru România acesta este de 30 dolari), în timp ce un pachet de filtre necesar pentru 4 luni costă 50 de dolari.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.