Chromebook Acer Spin 513 cu procesor Qualcomm, Chromebox Acer CXI4 și boxă inteligentă Acer Halo – detalii, prețuri și disponibilitate

Acer Chromebook Spin 513 CP513-1H Hardware

Pe lângă noutățile din seriile Swift, Spin și Aspire, în cadrul conferinței globale Next@Acer au fost introduse și câteva dispozitive cu Chrome OS, respectiv cu integrare a Asistentului Google.

Vorbim mai întâi despre Chromebook Acer Spin 513, primul Chromebook al companiei taiwaneze ce folosește platforma Qualcomm Snapdragon 7c. Aceasta presupune un procesor octa-core fabricat pe 8 nm, cu nuclee Qualcomm Kryo 468 ce pot rula la o viteză maximă de până la 2.4 GHz, și o soluție grafică integrată Qualcomm Adreno 618. Ansamblul hardware este completat de până la 8 GB LPDDR4X SDRAM și până la 128 GB spațiu de stocare. Grație chipset-ului eficient, bateria promite o autonomie de până la 14 ore.

Ecranul IPS Full HD de 13.3 inch este de tip tactil și este protejat de sticlă Corning Gorilla Glass. Balamalele flexibile permit rotirea la 360 de grade a display-ului, pentru scenarii multiple de utilizare.

Conectivitatea fără fir este asigurată prin Wi-Fi 802.11 ac cu tehnologie MIMO 2×2, modem 4G LTE disponibil opțional și Bluetooth 5.0. Chromebook-ul Acer Spin 513 are două porturi USB-C 3.2 Gen 1 (până la 5 Gbps), DisplayPort prin USB-C și încărcare USB. De asemenea, include un port USB-A 3.2.

Chromebook Acer Spin 513 cântărește mai puțin de 1.2 kg și are o grosime de doar 15.55 mm, cu dimensiuni puțin mai mari decât o foaie de hârtie A4.

Acer Chromebook Spin 513 (CP513-1H) va fi disponibil în spațiul EMEA din luna ianuarie 2021, la prețuri începând de la 429 Euro.

Versiunea specială de Acer Chromebook Spin 513 Enterprise, este destinată departamentelor de IT, cărora le sunt oferite caracteristici complete de securitate integrate în Chromebook Enterprise. Administratorilor IT le va fi mai ușor să controleze actualizările, să configureze aplicații, să utilizeze extensii și politici prin management web-based.

Acer Chromebook Enterprise Spin 513 va fi disponibil în zona EMEA din luna februarie 2021, la prețuri începând de la 699 Euro.

Acer Chromebox CXI4 este un mini computer ce economisește spațiu și include tot ceea ce este necesar pentru o experiență Chrome OS rapidă și puternică. Se bazează pe un procesor Intel Core i7 din a 10-a generație, în timp ce conectivitatea este asigurată prin până la cinci porturi USB-A 3.2 Gen 2, pe lângă un port USB-C 3.2 și două porturi HDMI. Dispozitivul are, de asemenea, Intel Wi-Fi 6 (802.11 ax) și un port RJ45 pentru o conexiune rapidă la Internet.

Acer Chromebox CXI4 poate fi plasat independent și ancorat cu o încuietoare Kensington sau poate fi atașat pe partea din spate a unui monitor prin intermediul kit-ului de montare opțional VESA.

Prețurile încep de la 569 Euro pentru Acer Chromebox CXI4, în timp ce versiunea Enterprise pleacă de la 639 Euro. Ambele vor fi disponibile în regiunea EMEA din Q1 2021.

Alături de dispozitivele ce rulează Chrome OS, Acer a prezentat și boxa inteligentă Halo, unul dintre primele difuzoare smart compatibile Google Assistant cu DTS Sound. Halo promite un sunet bogat, de înaltă calitate, proiectat la 360 de grade, în timp ce iluminarea RGB oferă posibilități de personalizare, în special opțiunea de sincronizare cu muzica fiind de interes.

Un afișaj LED opțional le va permite utilizatorilor să verifice ora sau să afle cum este vremea, iar o aplicație care este în prezent în curs de dezvoltare le va da posibilitatea să își personalizeze dispozitivul cu un mesaj sau o imagine simplă.

Boxa inteligentă Acer Halo va fi disponibilă în EMEA din luna decembrie 2020, la prețuri începând de la 119 Euro.

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și nu numai. Folosește OnePlus 6T, Canon EOS 600D și Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.