Huawei anunţă venituri de peste 100 miliarde de dolari în primele 9 luni din 2020

Diverse

Huawei a anunţat că în primele 9 luni ale anului în curs a obţinut venituri de 671.3 miliarde de yuani, echivalentul a 100,4 miliarde de dolari. Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, această cifră reprezintă o creştere cu 9.9%.

Pentru cele 9 luni Huawei a anunţat şi o marjă de profit de 8%, în scădere de la 8.7% obţinută în primele trei trimestre din 2019.

Chiar dacă în comunicat nu a specificat nimic legat de restricţiile impuse de Statele Unite ale Americii, compania chineză a evidenţiat că lanţul global de aprovizionare “este sub o presiune intensă”, iar producţia şi operaţiunile companiei “se confruntă cu dificultăţi sporite”.

Deşi rezultatele anunţate de Huawei “sunt în linie cu estimările”, se observă încă din trimestrul al treilea o uşoară scădere, creşterea în această perioadă fiind de doar 3.7% vs aceeaşi perioadă de anul trecut. Ultimele trei luni nu vor aduce schimbări importante, greul pentru Huawei urmând a începe din 2021, în special în segmentul mobile, acolo unde nu prea mai are acces la resurse hardware.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.