Revolut oferă IBAN românesc celor peste 1.25 milioane de utilizatori din ţara noastră

Diverse

Revolut a anunţat că începând cu săptămâna aceasta va putea oferi celor peste 1.25 milioane de utilizatori din România conturi curente locale, IBAN-uri în lei. Acestea sunt oferite în parteneriat cu Libra Internet Bank şi vor putea fi folosite inclusiv pentru încasarea salariilor.

Utilizatorii vor putea încasa lei din orice cont al altei bănci şi vor putea alimenta contul prin transfer bancar fără costuri ascunse.

IBAN-urile locale sunt una dintre dintre cele mai cerute funcționalități pe piața locală, având în vedere faptul că încă vedem discriminare a IBAN-urilor în România, iar băncile tradiționale nu permit clienților să efectueze tranzacții transfrontaliere în RON. Ne bucurăm să anunțăm că, fiecare utilizator Revolut din România va beneficia de propriul cont local, disponibil direct în aplicație, de la finalul acestei săptămâni. Le oferim astfel utilizatorilor noștri din România o experiență cu adevărat locală, însă la standarde globale. Revolut poate deveni astfel contul principal pentru utilizatorii români, aceștia având la dispoziție o modalitate mai bună, mai rapidă și mai convenabilă de a-și gestiona întreaga viață financiară, direct din aplicație.”, a declarat Irina Nicoleta Scarlat, Global Head of Growth la Revolut.

Revolut are peste 1,25 milioane utilizatori în România. De asemenea, peste 17.000 de copii din România au astăzi un cont Revolut Junior.

Personal nu am Revolut (am suficiente facilităţi ca angajat la banca unde lucrez şi nu am considerat că este necesar un astfel de cont), însă vin şi eu cu o întrebare: de ce ţi-ai pune salariul pe un cont Revolut în condiţiile în care el nu este garantat de Fondul de Garantare a Depozitelor din Sistemul Bancar (FGDB) ?

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.