Bursa zvonurilor: Huawei vinde Honor cu 15 miliarde de dolari

Telefoane Mobile

Se discută de o bună perioadă de timp legat de vânzarea diviziei Honor de către Huawei, în contextul în care nu au acces la componente pentru smartphone-uri.

Acum au venit mai multe detalii, suma tranzacției s-ar ridica la…, 15 miliarde dolari. În rol de client s-ar afla o alianță formată de Digital China și guvernul din Shenzhen.

Pentru ce sunt plătiți cei 15 miliarde dolari?

Brandul Honor, centrele de cercetare și dezvoltare, peste 7000 de angajați.

Digital China Group este cel mai mare distribuitor al Honor (sunt parteneri  cu Huawei și pe partea de cloud computing). Înțeleg că pentru cei 15 miliarde dolari vor apela la credite bancare garantate de guvernul chinez.

Mi se pare o sumă destul de mare. Știu că Honor în vremurile sale bune comercializa zeci de milioane smartphone-uri pe trimestru, dar acum aș spune că suma se duce de fapt pentru…, brand. În fine, nu am toate datele problemei.

Ați putea spune că este o decizie grăbită a Huawei, în contextul în care Donald Trump nu a câștigat alegerile din SUA și Joe Biden ar putea avea o altă abordare față de predecesorul său. Doar că aceste schimbări se vor produce în timp, dacă se vor produce vreodată și compania chineză are nevoie de capital spre a-și restructura activitatea la nivel global.

Suntem la secțiunea bursa zvonurilor și informațiile vehiculate la nivel internațional, nu sunt confirmate de către Huawei, Honor sau Digital China Group. Ca o notă personală, îmi vine greu să văd cum s-ar descurca Honor fără sinergia de servicii cu Huawei. De fapt, smartphone-urile Honor erau telefoane Huawei cu preț mai bun și nimic mai bun, iar tehnologiile erau numite ușor diferit (software, cameră etc).

Sursa: Reuters.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.