Google Foto nu va mai oferi stocare nelimitată din 1 iunie 2021

Software

Este o măsură ce va stârni multe reacții. Google Photos este folosit printre altele pentru faptul că oferă stocare nelimitată a imaginilor la calitate înaltă (comprimate față de calitatea originală, dar la o rezoluție rezonabilă). Clipurile sunt stocate la 1080p, spre exemplu.

Un oficial al companiei a declarat că a devenit prea scump să mențină backup-ul pentru o asemenea cantitate de imagini. Înțeleg că în fiecare săptămână s-ar adăuga 28 de miliarde de fotografii și materiale video, iar în total s-ar fi ajuns la peste 4 trilioane de fotografii pe serverele Google.

Va fi și o excepție, smartphone-urile Pixel vor putea stoca fotografii la calitate înaltă în Google Photos, fără a fi nevoie să treacă pe un plan ce necesită plată lunară (subscripție în Google One).

Presupun că s-a ajuns aici pentru că atunci când ți se oferă stocare nelimitată și fără cost ajungi a face backup și a urca orice fotografie sau clip video tras cu smartphone-ul. Nu mai stai să le alegi înainte de a face backup, totul la grămadă. De aici și valorile pe care Google Photos a ajuns să le atingă la nivel săptămânal. Plus că sunt din ce în ce mai multe smartphone-uri și serverele s-au aglomerat la maxim.

Mai sunt câteva noutăți, dacă ești inactiv pentru 2 ani s-ar putea ca Google să-ți șteargă imaginile (cu o avertizare trimisă în prealabil). Apar noi unelte de management ce ajută în a menține stocarea în limita a 15 GB (oferiți gratuit). Toate fotografiile și clipurile urcate în Google Photos până pe 1 iunie 2021 nu sunt afectate de noua limitare.

Mi se pare că Google Photos pierde unul dintre punctele forte, dar înțeleg decizia pe de altă parte și mă aștept la planuri tarifare atractive. Sunt 5 ani de către Google oferă stocarea nelimitat pe fotografiile de calitate, dar orice lucru bun are și un sfârșit. Aveți opțiunea în a alege un smartphone din seria Pixel și ați scăpat de limitare. 🙂

Sursa: TheVerge.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.