Ericsson îşi vede interesele şi este de partea Huawei în ceea ce priveşte interdicţia primită în Suedia

Retelistica

Autoritate Poştală şi Telecom din Suedia (PTS) a publicat luna trecută lista celor patru companii ce au voie să liciteze pentru frecvenţele 5G din această ţară, însă acestor operatori telecom li s-au pus o serie de condiţii de eligiblitate. Două dintre acestea susţin ca echipamentele necesare implementării 5G să nu provină de la ZTE sau Huawei, iar infrastructura actuală să fie modificată astfel încât până în 2025 să nu mai existe echipamente de niciun fel de la ZTE şi Huawei.

În acest context, CEO-ul Ericsson, Borje Ekholm, susţine că interzicerea Huawei în implementarea tehnologiei 5G reprezintă o încălcare a drepturilor comerciale şi o practică anti concurenţială. Borje Ekholm mai susţine că firma sa este construită pe principii sănătoase şi tocmai de aceea este foarte important să existe o piaţă liberă, o piaţă unde să se poată face afaceri fără restricţii.

La prima vedere am putea spune că declaraţia CEO-ului este cel puţin bizară ţinând cont că Huawei şi chiar ZTE sunt competitori direcţi ai Ericsson, însă adevărul este altul. Huawei a acţionat în instanţă decizia PTS şi astfel în acest moment întreg procesul de implementare 5G din Suedia este întârziat. Dezvoltarea 5G a ţării este blocată, iar Ericsson nu îşi doreşte acest lucru pentru că se pierd bani şi timpi preţioşi.

Sursa: gsmarena.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.