OLX aşteaptă răspunsul Consiliului Concurenţei pentru a achiziţiona cel mai mare broker de credite din România

Diverse

În curând am putea găsi pe storia.ro, autovit.ro sau chiar olx.ro soluţii de finanţare proprii pentru diverse achiziţii.

OLX Global BV este prezent în România cu cele trei platforme menţionate mai sus, iar compania intenţionează să cumpere Kiwi Finance, cel mai mare broker de credite din ţara noastră.

Între cele două companii există deja o întelegere, iar în acest moment tranzacţia se află în analiză la Consiliul Concurenţei.

“OLX Global BV, parte din grupul OLX care aparține grupului Naspers, este prezent în România pe piața de anunțuri online prin intermediul platformelor „olx.ro”, „autovit.ro” și „storia.ro”. În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurență va evalua operaţiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.”, se arată în comunicatul emis de Consiliul Concurenţei.

Sunt şanse foarte mari ca tranzacţia să fie acceptată, astfel că nu ne rămâne decât să aşteptăm să vedem sub ce formă vom resimţi această achiziţie pe cele trei site-uri: storia.ro, autovit.ro şi olx.ro.

Sursa: hotnews.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.