Procesor MediaTek dezvoltat pe 6nm depășește Qualcomm Snapdragon 865 în testele de benchmark

Hardware

MediaTek nu a reușit să livreze chipset-uri care să concureze Qualcomm pe segmentul premium. 2021 s-ar putea să ne livreze o surpriză din acest punct de vedere, MediaTek MT6893 face parte dintr-o serie de procesoare ce depășește în performanțe Snapdragon 865 (în contextul în care ar fi un mid-range în această serie dezvoltată pe 6nm). MT6893 folosește 4 nuclee pe ARM Cortex-A78 (1 nucleu la 3 GHz și alte 3 nuclee la 2.6 GHz), plus alte 4 nuclee pe ARM Cortex-A55 pentru sarcinile de rutină. Acceleratorul grafic este Mali-G77 MC9.

Noul procesor MediaTek este conceput pentru smartphone-urile mid-range ce fac trecerea spre segmentul premium (1500 – 2000 lei). În AnTuTu a obținut 622409 puncte (configurație cu 8 GB RAM, 256 GB stocare, display FHD+ cu rată de refresh la 90Hz), iar în GeekBench a strâns 886 puncte în Single core și 2948 puncte în Multi-Core.

Bineînțeles, în 2021 va intra în concurență cu alte procesoare de la Qualcomm, Samsung etc. Totuși, mi se pare a fi un mare pas în față pentru compania taiwaneză. Huawei are ce să aleagă din portofoliul MediaTek pentru smartphone-urile sale.

Articolul a fost încadrat în seria Bursa zvonurilor și trebuie tratat ca atare. Sunt informații ajunse pe surse către site-urile de tehnologie din afară. Nu sunt confirmate de către producător.

Sursa: GSMarena.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.